Σύντομο Βιογραφικό Σκιαδάς Παναγιώτης Γενικός Χειρουργός

Home / Σύντομο Βιογραφικό Σκιαδάς Παναγιώτης Γενικός Χειρουργός

Δρ Σκιαδάς Παναγιώτης Διευθυντής Γενικός Χειρουργός MetropollitanΔρ Παναγιώτης Σκιαδάς
Διευθυντής Γενικός Χειρουργός
Νοσοκομείου “Metropolitan”

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1966.

Σπουδές
Το 1978 μετά από γραπτές εξετάσεις πέτυχα στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, από την οποία αποφοίτησα 1 ος τον Ιούνιο του 1984 με γενικό βαθμό απολυτηρίου 20.
Το 1984 κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων εισήχθην στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το Σεπτέμβριο του 1990 με βαθμό πτυχίου «Άριστα» και μέσο όρο βαθμολογίας 9,46 (επί συνόλου 59 μαθημάτων) καταλαμβάνοντας την 1 η θέση μεταξύ των φοιτητών του ίδιου έτους.

Ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική
Από το Νοέμβριο του 1993 έως το Μάϊο του 1994 εργάσθηκα ως ειδικευόμενος της Γενικής Χειρουργικής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ν. Γ. Ν. «Ελπίς» Αθηνών.
Από τον Ιούνιο του 1994 έως το Δεκέμβριο του 1996 και από τον Ιανουάριο του 1998 έως τον Ιανουάριο του 2000 εργάσθηκα ως ειδικευόμενος της Γενικής Χειρουργικής στη Β΄ χειρουργική Κλινική του Π. Γ. Ν. Ν. Ιωνίας «Αγία Όλγα».
Από τον Ιανουάριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 1998 εργάσθηκα ως Locum Senior HO στη Γενική Χειρουργική στα Νοσοκομεία “Queen Mary’s Hospital”, London και “Royal Surrey County Hospital”, Guildford της Μεγάλης Βρετανίας.
Το Φεβρουάριο του 2000 έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής.

Διδακτορική διατριβή
Το Μάϊο του 1997 ανακηρύχθηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την κρίση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα «Ιατρικές αντιλήψεις στο έργο του Πλάτωνα» έλαβα ομόφωνα το βαθμό «Άριστα».
Τον Αύγουστο του 2002 κατέθεσα αίτηση για τη θέση του Λέκτορα της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετεκπαίδευση
Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2000 μετεκπαιδεύτηκα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική σε ειδικό κέντρο του Νοσοκομείου “Leeds General Infirmary” της Μεγάλης Βρετανίας. Η μετεκπαίδευσή μου χρηματοδοτήθηκε από υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.

Από το 1995 έως το 2002 παρακολούθησα ανελλιπώς τα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Χειρουργικής, τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών έχω παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων (Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Αγγειολογίας-Αγγειοχειρουργικής, μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης τραύματος ATLS κ. λπ.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επαγγελματική εμπειρία
Από το Νοέμβριο του 2000 έως το Μάρτιο του 2005 εργάσθηκα ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (Διευθυντής: Καθηγητής Ι. Παπαδημητρίου).
Από το Μάρτιο του 2005 έως σήμερα εργάζομαι ως Διευθυντής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Metropolitan”.
Από το 2000 έως σήμερα έχω πραγματοποιήσει περί τις 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τη Χειρουργική Ογκολογία.

Βραβεία και υποτροφίες
Σε όλα τα έτη των σπουδών μου στην Ιατρική Σχολή ελάμβανα για τις επιδόσεις μου υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Παράλληλα έλαβα μετά από γραπτό διαγωνισμό (1 ος μεταξύ 283 συνυποψηφίων) την υποτροφία του κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη.
Τον Οκτώβριο του 1991 σε ειδική τελετή και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμήθηκα με βραβείο και υποτροφία ύψους 4.000.000 δραχμών, επειδή αποφοίτησα 1 ος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το ακαδημαϊκό έτος 1989-1990.
Το 2000 έλαβα υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, με σκοπό τη μετεκπαίδευσή μου στον τομέα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής σε κέντρο του εξωτερικού.
Από το 1998 έως το 2002 μου απονεμήθηκαν σε ειδικές τελετές 7 βραβεία στα πλαίσια των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, τα οποία διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.
Το Μάϊο του 1996 στα πλαίσια του 22 ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβα το 1 ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης προφορικής ανακοίνωσης από νέο επιστήμονα.

Επιστημονική δραστηριότητα
Έως σήμερα έχω παρακολουθήσει περισσότερα από 80 Πανελλήνια και διεθνή ιατρικά συνέδρια, στα οποία έχω παρουσιάσει 50 εργασίες.
Παράλληλα έχω δημοσιεύσει 27 εργασίες, 11 εκ των οποίων σε διεθνή περιοδικά.

Συμμετοχή σε ιατρικές εταιρείες
Είμαι μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος.